Wachttijd

12-10-2021 LET OP: Het door Menzis gestelde budgetplafond voor 2021 hebben wij inmiddels bereikt. Dit betekent dat wij geen nieuwe behandeltrajecten kunnen starten in 2021 voor cliënten die zijn verzekerd bij Menzis.

Helaas is er sprake van een wachttijd. We doen er vanzelfsprekend alles aan om de behandeling zo snel mogelijk te starten. Binnen MENT GGZ gelden de volgende wachttijden (voor het laatst bijgewerkt dd 8-10-2021).

Aanmeldwachttijd* Behandelwachttijd*
Basis GGZ (GBGGZ) 10 weken 2 weken
Specialistische GGZ (SGGZ) 10 weken 2 weken
Wlz 10 weken 2 weken**

* Dit betreft een indicatie van de huidige wachttijd. Bij specifieke vragen (bijvoorbeeld bij seksuologische behandeling) kan het voorkomen dat de wachttijd langer is. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact met ons op.

**Als een behandelindicatie moet worden aangevraagd bij het Zorgkantoor, kan dit invloed hebben op de wachttijd bij MENT GGZ. De behandeling bij MENT GGZ kan niet starten voordat de toekenning van financiering rond is.

LET OP: met verzekeraars Achmea, CZ, ENO en ONVZ heeft MENT GGZ (nog) geen contractafspraken kunnen maken in 2022. Dit betekent dat wij geen cliënten in behandeling nemen die bij één van deze verzekeraars zijn verzekerd.