Kosten behandeling

Zowel de generalistische basis GGZ als specialistische GGZ wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
U moet hiervoor wel een verwijzing hebben van uw huisarts of bedrijfsarts.

Voor de generalistische basis GGZ en de specialistische GGZ geldt het verplichte eigen risico.
U moet er rekening houden dat de tarieven die wij declareren vaak hoger zijn dan het eigen risico. Daardoor wordt het eigen risico (á 385 euro) volledig opgemaakt.

2022

Cliënten die in 2022 zullen starten met hun behandeling dienen verzekerd te zijn bij een verzekeraar met wie MENT GGZ een contract heeft kunnen afsluiten. In het najaar van 2021 hoort MENT GGZ van de laatste verzekeraars in 2022 met ons een contract willen sluiten. Wij zullen deze informatie delen op onze website. Zorgverzekeraars CZ (waaronder Delta Lloyd en OHRA) en Achmea (waaronder Avero Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO, IAK, Interpolis en OZF Achmea) hebben inmiddels aangegeven ons geen contract voor 2022 aan te gaan bieden. Stap voor 31-12-2021 over naar een gecontracteerde verzekeraar indien u in 2022 uw behandeling bij MENT GGZ wilt starten.

2021

In 2021 heeft MENT GGZ contracten afgesloten met de volgende verzekeraars:

Menzis (waaronder Anderzorg, Azivo, Menzis Hema, Menzis PMA)

Caresq (waaronder Promovendum en Besured)

DSW (waaronder DSW InTwente en Stad Holland)

ASR (waaronder De Amersfoortse, Aevitae en Ditzo)

Zorg en Zekerheid (waaronder AZVZ)

VGZ (waaronder Bewuzt, IZA, IZZ, UMC en Zekur)

Met Zilveren Kruis/Achmea (waaronder Avero Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO, IAK, Interpolis en OZF Achmea) heeft MENT GGZ een betaalovereenkomst gesloten. Dit betekent dat MENT GGZ de rekening van de behandeling rechtstreeks zal indienen bij de verzekeraar.

Let op: Met CZ (waaronder Delta Lloyd en OHRA), ONVZ (waaronder PNO en VVAA) en ENO (waaronder Salland en ZorgDirect) heeft MENT GGZ geen contract of betaalovereenkomst voor 2021 kunnen sluiten. Dit betekent dat MENT GGZ in 2021 geen cliënten in behandeling neemt die zijn verzekerd bij één van deze zorgverzekeraars.

2020

Voor cliënten die in 2020 zijn gestart met behandeling bij MENT GGZ geldt het volgende:

Wij hanteren de wettelijk gestelde NZA tarieven:

Specialistische GGZ tarieven 2020

Generalistische basis GGZ tarieven 2020

Uw verzekeraar vergoedt (een groot deel van) de behandeling. Heeft u hierover verdere vragen, neem dan even telefonisch contact met ons op.