Corona

Aangepaste Corona-regels per 15-10-2020

Naar aanleiding van de aangescherpte landelijke adviezen omtrent het dragen van een mondmasker hanteert MENT GGZ vanaf 15 oktober een nieuw mondmaskerbeleid. Er geldt een verplichting om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Zo ook bij de algemeen publieke ruimtes van MENT GGZ. Hieronder vallen de hal, gangen, wachtruimte en toiletten. Het is van belang dat je je ook nog aan de overige coronamaatregelen houdt. Bij het betreden van bovengenoemde algemeen publieke ruimtes zijn cliënten en overige bezoekers verplicht om een (niet medisch) mondmaker te dragen.

Tijdens het gesprek met de behandelaar mag het mondmasker worden afgezet.

Basisregels blijven van kracht

De basisregels tegen de coronaverspreiding gelden nog steeds.

  • Kom niet te vroeg op de afspraak. Zo zitten er zo min mogelijk mensen in de wachtruimte. Ben je toch vroeger: wacht dan even buiten
  • We geven geen handen
  • Gebruik de handgel die klaar staat in de hal bij binnenkomst
  • We niesen en hoesten in onze elleboog
  • We houden in het gebouw en in de spreekkamer 1,5 meter afstand van elkaar
  • Wanneer je last hebt van (lichte) verkoudheid, koorts, hoesten en/of keelpijn: laat het ons weten en blijf thuis. We zullen dan samen kijken of het mogelijk is om de behandeling alsnog door te laten gaan via beeldbellen.

Gebruik mondmasker

Hoe gebruik je nou precies een mondmasker? Desinfecteer je handen voor je het masker opzet. Pak het masker alleen bij de elastieken vast. Bedek je mond, neus en kin met het masker en klem het masker goed vast bij de neus. Raak het masker daarna zo min mogelijk aan. Was de herbruikbare maskers na elk gebruik op 60 graden. Wegwerpmondmaskers kunnen worden weggegooid na elk gebruik bij het restafval.

Kijk voor meer informatie over Corona op: https://corona.steffie.nl/nl